Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • U wenst meer informatie of u heeft specifieke vragen?

    Aarzel zeker niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen, wij helpen u met veel plezier verder.

Enkele tips om een nieuwe schaarlift of hoogwerker te kopen

Een nieuwe schaarlift of hoogwerker kopen is geen eenvoudige zaak. Doe beroep op professioneel advies van Correct Services.

Een hoogwerker is een heftoestel die een persoon op een veilige manier kan omhoog brengen zodat die daar zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Kenmerkend is het halfopen platform waarin de persoon zich bevindt met daaraan een bedieningspaneel om de kooi te positioneren in de drie dimensies en eventueel de machine in zijn geheel te verplaatsen.

Factoren die meespelen in de keuze van een hoogwerker:

  • Wat is de maximale hoogte die men wil bereiken?
  • Moet de hoogwerker in openlucht of binnen gebruikt worden?
  • Is de plaats van de werkzaamheden moeilijk te bereiken in de hoogte? Zijn er obstakels?
  • Is voor de werkzaamheden een groter werk platform nodig?
  • Moet de hoogtewerker ingezet worden op een moeilijk toegankelijke plaats?

Er zijn verschillende soorten hoogwerkers met elk hun specifieke kenmerken. We sommen ze kort voor u op.

Schaarlift of schaarhoogwerker

Deze hoogwerker heeft een relatief groot platform dat enkel verticaal op en neer kan bewegen door middel van een schaar mechanisme. Dit mechanisme kan hydraulisch, pneumatische of mechanisch worden aangedreven. Bij een schaarlift moet de ondergrond vlak zijn. Indien dit niet het geval is kan u opteren voor een model met stempels of een met een rups onderstel. Schaarliften bestaan zowel in elektrische als in diesel uitvoering.

Telescoophoogwerker

Een telescoophoogwerker heeft een lange uitschuifbare mast. Dit toestel kan u bijvoorbeeld inzetten voor snoeien van bomen, schilderwerkzaamheden en gevelreclame. In geval van een ruwe ondergrond kan een rups onderstel een oplossing bieden.

Knikarmhoogwerker

Deze hoogwerker heeft een verschillende mastdelen die uit elkaar kunnen geduwd worden. De combinatie van reikwijdte met een bepaalde knikhoogte is ideaal voor werkzaamheden met fysieke hindernissen waardoor u op moeilijk bereikbare plaatsen kunt werken.

Spinhoogwerker

Kenmerkend voor een spinhoogwerker is de compactheid van het toestel als de stempels ingeklapt zijn. Daardoor is dit toestel bij uitstek geschikt om inpandig te werken als toegangen erg smal zijn: hij kan zelfs door een standaard deur. Deze toestellen hebben meestal een rups onderstel. Het lage eigen gewicht van een spinhoogwerker laat ook toe om bijvoorbeeld buiten werkzaamheden uit te voeren zonder de ondergrond al te veel te beschadigen.

 

Correct Services is officiële servicepartner voor België voor
Genie (hoogwerkers en schaarliften), Niftylift (hoogwerkers), Easylift (spinhoogwerkers), Skyjack (hoogwerkers en verreikers, uthmann (hoogwerkers op vrachtwagens), Palazzani (spinhoogwerkers).

Correct Services is tevens actief in de verkoop en het onderhoud van de hoogwerkers van het merk Custers in België

Koop een nieuwe hoogwerker of schaarlift bij Correct Services of bekijk ons aanbood aan tweedehands schaarliften en hoogwerkers.

Heeft u advies nodig? Aarzel niet en neem contact op met Correct Services. Wij staan steeds klaar om u van antwoord te dienen!

Contacteer ons