Minikraan of Pick&Carry kraan kopen? Dit moet u weten!

Een minikraan of Pick&Carry kraan kopen is geen sinecure. Laat u adviseren door de specialisten van Correct Services.

Een nieuwe minikraan of Pick&Carry kraan kopen is niet altijd even simpel. Kranen bestaan in allerhande mogelijke maten en uitvoeringen. We sommen enkele factoren op waar u best rekening mee houdt wanneer u de meeste geschikte kraan kiest voor uw specifieke situatie. Laat u adviseren door de specialisten van Correct Services. Zo bent u er zeker van dat u voor de juiste kraan kiest.

Algemene factoren:

  • Hoe zwaar is de last?
  • Hoe hoog moet de last getild worden?
  • Hoe ver moet de last verplaatst worden?
  • Omgevingsfactoren: binnen of buiten, grootte en bereikbaarheid van binnen ruimte
  • Aandrijving: elektrisch of met verbranding motor
  • Wendbaarheid: heffen in een nauwe ruimte
  • Alleen verticaal hijsen of ook horizontaal?

Minikraan

mobilev minikranenEen minikraan is geschikt voor het heffen van kleinere lasten in krappe binnenruimtes. Sommige minikranen kunnen met ingeklapte stempels zelfs door een normale deur gemanoeuvreerd worden. Meestal zijn deze compacte machines voorzien van rupsbanden waardoor ze geen sporen achterlaten op vloeren. Hierdoor zijn ze uiterst geschikt voor gebruik in een niet industriële omgeving. Denk bv aan kantoorruimtes, laboratoria of de voedingsindustrie.

Toch worden minikranen even vaak ingezet in een industriële omgeving: onderhoudswerkzaamheden, gereedschaps- en matrijswisselingen in beperkte ruimtes, het hijsen en transporteren van lasten in kleine ruimtes, het installeren van vitrines of gordijngevels in kleine gebouwen
Elektrische minikranen zijn stil en proper. Het besturen van de minikraan gebeurt meestal via een draadloze afstandsbediening. Zo kan het overzicht tijdens het heffen bewaard blijven wat uiteraard de veiligheid ten goede komt.

Correct Services is exclusief verdeler van Mobilev minikranen voor de Belgische markt. Voldoet een minikraan niet helemaal aan de verwachtingen? Dan passen we hem helemaal aan uw noden aan in ons atelier.

Minikranen van Mobilev

Pick&carry kraan – industriële verhuis kranen

Ormig - Pick & Carry kranenOm zwaardere lasten (5.5 tot 75 ton) over een horizontale afstand te verplaatsen is een Pick&Carry kraan veruit de beste keuze. Een Pick&Carry kraan is in staat zware lasten te heffen en ze te verplaatsen over grote afstanden.

Dit soort Pick&Carry kranen wordt meestal ingezet voor het plaatsen en verplaatsen van machines en grote constructies. Een Pick&Carry kraan heeft een beperkte hoogte, waardoor ze ideaal is om in te zetten in ruimtes met een laag plafond. De besturing gebeurt via draadloze bediening. Pick&Carry kranen kunnen zowel met een verbrandingsmotor als met elektrische aandrijving geleverd worden.

Correct services is erkend servicepartner voor de BENELUX en het noorden van Frankrijk voor Ormig kranen.

Elektrische kranen – 5.5 tot 60 ton

Diesel kranen – 5.5 tot 75 ton

Contacteer ons. We gaan samen op zoek naar de Pick&Carry- of minikraan die precies aansluit bij uw noden en uiteraard uw budget.